Leerlingen bezoeken woonproject

Omdat onze leerlingen onderzoeken wat voor hen de mogelijkheden zijn op het gebied van wonen zijn we met de PGL 4 klas woonvormen gaan bezoeken. 

Oud-leerling Brechtje Kox woont momenteel in haar geboorteplaats Bergeijk. Ze woont in een woonvorm voor jongeren met een lichtverstandelijke beperking. De leerlingen bezochten haar in deze woonvorm.  Hieronder vindt u een verslag van de leerlingen.

 

Op 20/5/19 zijn we naar een woonvorm gaan kijken voor jongeren met een licht verstandelijke beperking.  Dit doen wij van uit het projeckt “waar kom ik te wonen’’? We zijn met de PGL4 bij een oud leerling van de mytylschool geweest. Brechtje woont hier samen met haar vriend. Ze worden begeleid bij alles wat bij wonen komt kijken. We hadden als klas heel veel vragen zoals: zijn er wachtlijsten, mag je huisdieren, wat zijn de regels, eten jullie samen, mag je feesten, hoe oud moet je minimaal zijn, wat zijn de kosten, enz. enz. 

Ja er zijn wachtlijsten, helaas.

Ja kleine dieren en je moet eerst oefenen om te kijken of het lukt.

Regels: respect voor elkaars beperking. Geen alcohol op de gang. Na 22:00 geen feest meer. Stil binnen komen en stil vertrekken.  De kosten zijn afhankelijk van je inkomen.

Op de foto zie je Brechtje in haar appartement en de leerlingen uit PGL 4

 We zijn veel te weten gekomen! Brechtje bedankt voor je tijd en wie weet tot ziens.