Kleutergroepen bezoeken boerderij

Op 6 april zijn we naar de boerderij van Neel en Saskia gegaan in Westerhoven. De ouders wilden graag rijden, zodat we voldoende vervoer hadden. Alle kleuters vonden het reuze spannend om naar de dieren, de stallen en de tractoren te gaan!

We werden door de Familie Schellens heel hartelijk en gastvrij ontvangen. We hebben ons gezellig verzameld in de hooischuur. Daar zijn we fruit gaan eten en wat gaan drinken. In twee groepen hebben we rondleidingen gehad in en om de boerderij. De ene groep startte met boerin Saskia naar de kalfjes. De kinderen mochten de kalfjes ook de fles geven. Daarna gingen we op weg naar de paarden, geiten, konijnen en vogels. De andere groep startte met boer Neel in de koeienstal. Daar zag je bijvoorbeeld een koe tegen een borstel schuren. Heerlijk voor ze en ze worden er ook schoon van. Door de koeienstal liep ook een mestrobot om de stal schoon te houden. Koeien die binnenkort een babykalfje krijgen lagen heerlijk in het hooi in een grote ruimte. Ook hebben we de melkput gezien waar de koeien worden gemolken.

De leerlingen en alle begeleiders hebben genoten van alle uitleg en we weten nu allemaal waar de melk vandaan komt. Tenslotte zijn we samen in de hooischuur brood gaan eten. Als toetje mocht iedereen met de boer in de tractor rijden, super cool vonden de kinderen dit. Na nog even gespeeld te hebben in de tuin was het al weer tijd om te vertrekken. We zijn enthousiast uitgezwaaid door de boer, de boerin en zoontje Hein. Ook zij hebben van ons bezoek genoten. We mogen nog een keer terugkomen We hebben allemaal een leerzame en vooral heel leuke dag gehad.