De nationale voorleesdagen zijn weer begonnen!

De 15e editie van de Nationale Voorleesdagen is alweer begonnen!

Het doel is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Voorlezen is belangrijk! Het prikkelt de fantasie, vergroot de woordenschat, ontwikkelt het taalgevoel en het draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Op onze school hebben we daar natuurlijk ook aandacht aan gegeven.

 Vanmorgen meteen al, zijn er 3 leerlingen van het VSO komen voorlezen. Ze deden dit o.a. uit het boek wat centraal staat tijdens deze Voorleesdagen namelijk Ssst! De tijger slaapt van Britta teckentrup. Het boek is nu ook in een mini-editie te koop, met daarin een inlogcode voor een gratis app met spelletjes. Ook zijn er vandaag een aantal mama’s, papa’s en oma’s komen voorlezen. Dat deden we in kleine groepjes. En het was heel gezellig. Dat kun je wel zien aan de bijgevoegde foto’s.

 

Afgelopen vrijdag hebben we in het kader van de Voorleesdagen ook een voorstelling gehad. Potitco speelde voor de kinderen van de Onderbouw en MB1, het verhaal van Krrrrrr……..okodil. Alle dieren uit het verhaal werden uitgebeeld en zelf konden wij meelopen met de Krrrrr…..okodil en muziek maken. Ook hier laten de foto’s zien dat het een groot succes was.